Speedminton®

Speedminton GmbH, ustanovljen leta 2002, je dal svetu nov šport. Speed badminton/Crossminton! Preprosta pravila so postala privlačna rekreativnim športnikom kot tudi tistim bolj resnim. Praktično je namenjen vsem, ki znajo držati lopar! Naj gre za tekmovanje ali prosti čas: Crossminton/Speed badminton je igra brez meja.

Speedminton® izdeluje opremo iz najboljših materialov: loparji iz aluminija in karbona, petentirane žogice Speeder®, igrišča (court) in vse kar potrebujete za igro na plaži, v parku ali na ulici. Brez mreže! Igrajte kjerkoli, kadarkoli!

Kratka zgodovina

Leta 2001, so se v enemu od okrožij berlina, Kreuzbergu, zbirali prvi igralci, ki so bili navdušeni nad hitro igro, ki so jo lahko igrali tudi v vetru. Nekateri od njih so skupaj ustanovili majhno podjetje Speedminton GmbH, ki je uspelo razširiti idejo o popolnoma novem športu- speed badmintonu in v petih letih razviti primerno opremo. Speedminton® je začel s prodajo svojih prvih kompletov leta 2005 in od takrat dalje beležimo primerno letno rast.

Z združitvijo ISBO-ja in visoko rangiranih igralcev, je Speedminton®-u uspelo izboljšati kvaliteto njihove opreme. Speedminton® ima 80% tržni delež, ob tem pa ogromno vlaga v razvoj tega športa, saj donira v različne Speed badminton organizacije širom sveta. V letu 2011 je v Berlinu potekalo prvo ISBO svetovno prventsvo v Speedminton®-u.

Crossminton/Speed badminton pa se zelo hitro širi širom sveta, saj ga igra že več kot 2,5 milijona rekreativnih igralcev, pri čemer jih večina prihaja iz Evrope. Vendar pa lahko Speedminton® igrate tudi v Avstraliji, Mauritsiusu, Braziliji in od leta 2012 tudi v Kaliforniji.

Speedminton GmbH (Headquarter)

Trachenbergring 85
12249 Berlin
Deutschland

Tel.: 0049 (30) 69 56 77 40
Fax: 0049 (30) 69 56 77 41
Email: info-garbage-@-garbage-speedminton-garbage-.-garbage-com