Kjerkoli, Kadarkoli

Speedminton lahko igrate kjerkoli in kadarkoli! Vse kar potrebujete, da lahko pričnete z igro, sta 2 loparja in Speeder. Speeder je posebej oblikovan za igranje zunaj, saj je odporen tudi v vetru do stopnje 4. Ob tem ohranja stabilen let vse do razdalje 30m. Sama igra nima omejitev, zato jo lahko igrate: v parku, na ulici ali na dvorišču. Za igranje ne potrebujete mreže, lahko pa ob uporabi svetlečih NIGHT Speeder®-jev igrate celo ponoči.

Za vse tiste, ki si želite tekmovati, pa smo izdelali prenosno igrišče – Easy Court. Dva kvadrata, ki merita 5,5m se lahko postavita v dobri minuti na razdalji 12,8m.

PRVE VTISE O SAMI IGRI SI LAHKO POGLEDATE V VIDEU

Speedminton® KAKO ZAČETI

1. Igranje prični s FUN Speeder®-jem (rdeči košek, rumena kapica).

2. Med igralcema naj bo 5m razlike.

3. Servis se izvede do višine pasu.

4. Ko boste imeli dovolj dober občutek za Speeder®, povečajte razdaljo na 10m.

5. Sedaj lahko pričnete igrati z MATCH Speeder®-jem (rumeni košek in rdeča kapica). Razdalja med vami in soigralcem naj bo nekje med 12 in 15m.

6. V primeru močnejšega vetra na Speeder™ namestite veterni obroček.

7. Vam je igra všeč? Potem naročite prenosno igrišče - Easy Court (dva kvadrata 5.5m, ki sta 12.8m narazen).

8. Želite igrati ponoči? Uporabite NIGHT Speeder® (rumen košek in prozorna kapica) v katerega vstavite nočno lučko. Nočno lučko toliko upognete, da jo aktivirate (ne smete jo prelomiti) in jo vstavite v kapico Speeder-ja. Zabavate se lahko od mraka do zore!

Crossminton pravilo

Igra

Igra se konča, ko eden od igralcev doseže 16 točk. V primeru neodločenega izida na 16, zmaga tisti, ki doseže 2 točki razlike. Igra se na dva dobljena seta.

Servis

Vsak tekmovalec ima 3 servise. Šteje vsak servis. V kolikor je rezultat izenačen na 15, ima vsak tekmovalec po en servis. Dovoljen je le spodnji servis do višine pasu. Zgornji servis nad glavo je prepovedan. V naslednji seriji s servisom prične poraženec.

Točkovanje

Ko se Speeder dotakne tal prejmete točko. Črte so del igrišča. Ravno tako se za točko šteje, če speeder zadene del telesa.

Menjava strani

Igralca menjata strani, po vsaki igri. V kolikor je potreben tretji set, igralca menjata strani na vsakih 6 odigranih točk.

Officiële toernooiregels

Tukaj najdete uradna pravila turnirja Mednarodne organizacije za križarjenje (ICO):

ICO