Piškotki

Naše spletno mesto lahko v brskalnik vašega računalnika odloži tako imenovani »piškotek«. Piškotki vam pomagajo, da se lažje znajdete v množici informacij, ki vam jih ponujamo.  Z njimi bodo vaši kasnješi obiski enostavnejši, lažji pa bo tudi dostop do izdelkov, ki ste jih v preteklosti želeli kupiti.

S pridobljenimi piškotki ne zbiramo informacij, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno identificirati ali kako drugače vplivate na vaše odločitve in podobno.

Z novo zakonodajo (ZEKom-1)  so v veljavo prišle spremembe glede obveščanja oziroma soglašanja uporabnikov / obiskovalcev  z uporabo piškotkov.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj se uporabljajo piškotki?

Piškotki se uporabljajo zato, da uporabnikom zagotavljajo prijazno in nemoteno delovanje spletnih storitev.  Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, kar pripomore k temu, da uporabniku prihrani čas, brskanje po spletnih mestih pa je učinkovitejše in prijaznejše.

Piškotki na naši strani!

Naša spletna stran uporablja naslednje piškotke:

Youtube:

Storitev YouTube uporabljamo za predvajanje video posnetkov, piškotki pa se uporabljajo za beleženje podatkov o ogledih, shranjevanje priljublejnih uporabniških nastavitev, prikaz relevantnih video posnetkov itn.

Urejanje piškotkov!

Piškotke lahko urejate tudi preko nastavitev vašega brskalnika, kjer se lahko po lastnih željah odločite ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.  Z izključitvijo piškotkov so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.