Speedminton®

Speedminton GmbH, ustanovljen leta 2002, je dal svetu nov šport. Speed badminton! Preprosta pravila so postala privlačna rekreativnim športnikom kot tudi tistim bolj resnim. Praktično je namenjen vsem, ki znajo držati lopar! Naj gre za tekmovanje ali prosti čas: Speed badminton je igra brez meja.

Speedminton® izdeluje opremo iz najboljših materialov: loparji iz aluminija in karbona, petentirane žogice Speeder®, igrišča (court) in vse kar potrebujete za igro na plaži, v parku ali na ulici. Brez mreže! Igrajte kjerkoli, kadarkoli!

Kratka zgodovina

Leta 2001, so se v enemu od okrožij berlina, Kreuzbergu, zbirali prvi igralci, ki so bili navdušeni nad hitro igro, ki so jo lahko igrali tudi v vetru. Nekateri od njih so skupaj ustanovili majhno podjetje Speedminton GmbH, ki je uspelo razširiti idejo o popolnoma novem športu- speed badmintonu in v petih letih razviti primerno opremo.  Speedminton® je začel s prodajo svojih prvih kompletov leta 2005 in od takrat dalje beležimo primerno letno rast.

Z združitvijo ISBO-ja in visoko rangiranih igralcev, je Speedminton®-u uspelo izboljšati kvaliteto njihove opreme.  Speedminton® ima 80% tržni delež, ob tem pa ogromno vlaga v razvoj tega športa, saj donira v različne Speed badminton organizacije širom sveta. V letu 2011 je v Berlinu potekalo prvo ISBO svetovno prventsvo v Speedminton®-u.

Speed badminton pa se zelo hitro širi širom sveta, saj ga igra že več kot 2,5 milijona rekreativnih igralcev, pri čemer jih večina prihaja iz Evrope. Vendar pa lahko Speedminton® igrate tudi v Avstraliji, Mauritsiusu, Braziliji in od leta 2012 tudi v Kaliforniji.

Speedminton GmbH

Trachenbergring 85
12249 Berlin
Deutschland

Tel.: 0049 (30) 69 56 77 40
Fax: 0049 (30) 69 56 77 41
Email: info@speedminton.com